Haliliye Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Haliliye Ziraat Odası > Haberler > Genel Sekreter ve Tarım Danışmanlara Eğitim verildi.

Genel Sekreter ve Tarım Danışmanlara Eğitim verildi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü, Adil Çalışma Derneği(FAIR LABOR ASSOCIATION) ile ortaklaşa yürüttüğü Geleceği Hasat Etmek- İnsana Yakışır İş Prensiplerinin Yaygınlaştırılması projesi kapsamında, Şanlıurfa ilinde bulunan ziraat odalarında çalışan tarım danışmanları ve genel sekreterlere yönelik, mevsimlik tarım işçilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve çocuk işçiliğinin önlenmesi kapsamında “Tarımda İnsana Yakışır İş” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bilgilendirme toplantısına;  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünden Uzman Anıl Akçay, Türkiye Ziraat Odaları Birliğinden Teknik Müşavir Neşe TEZER,  Adil Çalışma Derneği(FAIR LABOR ASSOCIATION)’nden Burcu KUĞU BOLAK ve Alpay ÇELİKEL, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Şanlıurfa ilinde bulunan Ziraat Odalarında çalışan tarım danışmanları ve genel sekreterler katılım sağladı.

Bilgilendirme toplantısı covid tedbirleri kapsamında Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi. İl ve İlçede görev yapan Ziraat odaları çalışan Tarım Danışmanı ve Genel sekreterlere, “Tarım Alanındaki Çalışmaları ve Düzenlemeleri,  Programları ve Genel olarak Yasal Çerçeve, Tarımda iş aracılığı, belgeli çalışma, sözleşmeler ve çocuk işçiliği, İş Sağlığı ve Güvenliği, Mevsimlik Tarım İşçilerinin Yaşam ve Çalışma Alanları, Korona virüs ile ilgili önlemler” konularında bilgilendirme yapıldı.

 

EYYÜPOĞLU: TÜRKİYE’NİN EN GENÇ NÜFUSU ŞANLIURFAMIZDA

Düzenlenen toplantı hakkında kısa bir açıklama yapan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfa genç nüfusun en yoğunlukta olduğu illerin başında geliyor. Bu çalışmanın odamızda yapılması oldukça önem arz ediyor. Tüm paydaşlarla bu ve buna benzer eğitimler vermek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Katılım sağlayan TZOB Teknik Müşavir Neşe TEZER, Adil Çalışma Derneği Burcu KUĞU BOLAK ve Alpay ÇELİKEL, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünden Uzman Anıl Akçay ve katılım sağlayan Genel Sekreterlerimize ve Tarım danışmanlarımıza teşekkür ediyorum. Dedi.